Terrible 60 cycle hum.... Help!

Discussion in 'Pedal/Effects Owners Clubs' started by WhiskeyRebellio, Aug 23, 2019.

  1. WhiskeyRebellio

    WhiskeyRebellio TDPRI Member

    Posts:
    46
    Joined:
    Jan 12, 2015
    Location:
    Williston ND
    I just picked up a LRbaggs I beam passive pickup and a Behringer ADi20 to put into a 77 Takamine so I could play a solo show tomorrow. The problem I am having is, what I am assuming is 60 cycle hum, is so bad that it is unusable. When I unplug the guitar it goes away. If I turn up the blend knob on the DI it gets worse. Any ideas on fixin this???
     
  2. Wally

    Wally Telefied Ad Free Member

    Posts:
    32,506
    Joined:
    Mar 17, 2003
    Location:
    Lubbock, TX
    Take the Behringer out of the circuit...what happens?
     
  3. Matthias

    Matthias Tele-Afflicted

    Posts:
    1,958
    Joined:
    Jun 30, 2003
    Location:
    UK
    Running the pedal off a power supply? Is the battery quieter?
     
  4. WhiskeyRebellio

    WhiskeyRebellio TDPRI Member

    Posts:
    46
    Joined:
    Jan 12, 2015
    Location:
    Williston ND
    Power supply and battery yield the same results. The Behringer out of the chain and it's still there
     
IMPORTANT: Treat everyone here with respect, no matter how difficult!
No sex, drug, political, religion or hate discussion permitted here.


  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.