Harley Benton - Guitar DSP Monitor with built in Cab Simulations

Discussion in 'Modeling Amps, Plugins and Apps' started by Thin white duke, Mar 26, 2020.

  1. Thin white duke

    Thin white duke Tele-Afflicted

    Age:
    45
    Posts:
    1,732
    Joined:
    Oct 1, 2017
    Location:
    italy
    Is this going to be the next step or there are others from different brands ?

     
    tah1962 likes this.
  2. Shuster

    Shuster Poster Extraordinaire

    Posts:
    5,788
    Joined:
    Oct 31, 2018
    Location:
    Bulverde Tx.
    Plenty of others! I'm running a pair of Headrush 108's and they are more than I need, but they sound sweet with the Gigboard and AA12;) Though this would be good if you don't have IR's loaded in the pedal!
     
    tah1962 likes this.
  3. Thin white duke

    Thin white duke Tele-Afflicted

    Age:
    45
    Posts:
    1,732
    Joined:
    Oct 1, 2017
    Location:
    italy
    Does the Headrush 108 have cab. simulations built in ?
     
  4. Shuster

    Shuster Poster Extraordinaire

    Posts:
    5,788
    Joined:
    Oct 31, 2018
    Location:
    Bulverde Tx.
    Na, that's where both the Gigboard and Atomic are loaded with IR's, so no need. But for a pedal that has no cab sims, that HB frfr would be the answer!
     
  5. Thin white duke

    Thin white duke Tele-Afflicted

    Age:
    45
    Posts:
    1,732
    Joined:
    Oct 1, 2017
    Location:
    italy
    A ok, that's what i tought.
    Yes that's what i was saying, with this cab you don't need an I.R. pedal for example, i was wondering if ther are others because i don't think i've seen something similar....
     
  6. Shuster

    Shuster Poster Extraordinaire

    Posts:
    5,788
    Joined:
    Oct 31, 2018
    Location:
    Bulverde Tx.
    I haven't seen anything with screen like that, which is cool if it stays working! I'd check to see if you can load IR's into that speaker, that would really make that a good buy!
     
  7. Thin white duke

    Thin white duke Tele-Afflicted

    Age:
    45
    Posts:
    1,732
    Joined:
    Oct 1, 2017
    Location:
    italy
    I don't think you can do that, it would be great....
     
  8. chris m.

    chris m. Poster Extraordinaire

    Posts:
    7,363
    Joined:
    Mar 25, 2003
    Location:
    Santa Barbara, California
    I know IRs are all the rage, but in theory couldn't you achieve the same result with some careful manual EQ adjustments?
     
  9. Thin white duke

    Thin white duke Tele-Afflicted

    Age:
    45
    Posts:
    1,732
    Joined:
    Oct 1, 2017
    Location:
    italy
    I don't think so, i don't have an I.R. pedal but a friend gave me his Mooer Radar for a concert and the result with the Joyo A.S. before was very very good, when i was trying it the days before the show i tried to see if i could get a similar sound with an eq pedal but it wasn't the same, maybe somebody better than me could do that...:):)
     
    Shuster likes this.
  10. Shuster

    Shuster Poster Extraordinaire

    Posts:
    5,788
    Joined:
    Oct 31, 2018
    Location:
    Bulverde Tx.
    95% of the IR's I've uploaded were free, they're everywhere!
     
  11. codamedia

    codamedia Poster Extraordinaire

    Posts:
    5,027
    Joined:
    Apr 4, 2009
    Location:
    Western Canada
    This is just an option to the Line 6 Power Cab.... although at less than half the price of the cheapest Power Cab ;)
    • The regular Power Cab can be set to FLAT so the modeler does all the work (ie: cab simulation), or it can be set to a variety of different speakers/cabinets...
    • The Power Cab Plus has all that, plus you can load your own IR's, plus MIDI so you can have a modeler or amp change the cabinets on the fly.
    • They also have a 2x12 version of the Power Cab Plus
    Laney also makes something similar.... but without a screen and only three modes (flat, combo, stack)
     
  12. Thin white duke

    Thin white duke Tele-Afflicted

    Age:
    45
    Posts:
    1,732
    Joined:
    Oct 1, 2017
    Location:
    italy
    Ah ok, that's what i was asking, if there is already something similar, the Line 6 seems to be the answer, much more expensive though....:):):)
     
    codamedia likes this.
  13. Hari Seldon

    Hari Seldon Tele-Meister

    Posts:
    187
    Joined:
    Oct 24, 2015
    Location:
    Germany
    You'd need something like a 1000 band eq and know how to set it.
     
    Last edited: Mar 27, 2020
    Thin white duke likes this.
IMPORTANT: Treat everyone here with respect, no matter how difficult!
No sex, drug, political, religion or hate discussion permitted here.


  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.