Faded spot on 2007 USA Tele

Discussion in 'Tele-Technical' started by chrisverks, May 11, 2021.

  1. chrisverks

    chrisverks TDPRI Member

    Age:
    45
    Posts:
    4
    Joined:
    Dec 23, 2017
    Location:
    Boston
    I've had this USA Tele since I bought it new back in 2007 and recently noticed an interesting faded spot on the face. It's weird because the gloss finish on top doesn't seem to be worn off, so I'm not sure what's caused it. Obviously not a huge issue, but I was just curious if anyone else has run into a similar issue or might know what causes it?

    Thanks!
    IMG_2378.jpg IMG_2377.jpg
     
    Deeve likes this.
  2. TeleUpNorth

    TeleUpNorth Tele-Meister

    Age:
    37
    Posts:
    321
    Joined:
    Jan 14, 2021
    Location:
    Minnesota
    Looks like forearm wear to me, and honest wear that I find attractive. Even if you wore through the clear it may have glossed from body oils.
     
    Sidney Vicious and gimmeatele like this.
  3. Deeve

    Deeve Poster Extraordinaire Silver Supporter

    Posts:
    7,615
    Joined:
    Dec 7, 2009
    Location:
    Ballard
    sounds right to me

    and looks right as well - :cool:
     
    gimmeatele likes this.
  4. chrisverks

    chrisverks TDPRI Member

    Age:
    45
    Posts:
    4
    Joined:
    Dec 23, 2017
    Location:
    Boston
    Ok, great! The fact that the gloss wasn't worn off threw me a bit, but it makes sense: it's gotten plenty of use over the years and any wear/tear from that fact is fine by me :cool: Thanks!
     
    Sidney Vicious and TeleUpNorth like this.
  5. Winky

    Winky Tele-Meister

    Posts:
    167
    Joined:
    Nov 6, 2011
    Location:
    Canada
    I'm jealous. My 2009 resolutely refuses to show any signs of wear at all. I REALLY need to play it more.
     
    TeleUpNorth likes this.
IMPORTANT: Treat everyone here with respect, no matter how difficult!
No sex, drug, political, religion or hate discussion permitted here.