buzzing/ hss sound on an vintage twin?

Discussion in 'Amp Central Station' started by alex mokas, Apr 15, 2015.

  1. alex mokas

    alex mokas TDPRI Member

    Posts:
    15
    Joined:
    Mar 27, 2015
    Location:
    athens,gr
    Hi everyone,

    I m facing some serious hiss buzzing sound on my 69 twin. Any ideas?
    Power tunes are, rca nos relatively new, and the amp itself is always plugged in on a furmann.

    Alez
     
  2. CoolBlueGlow

    CoolBlueGlow Tele-Afflicted

    Posts:
    1,530
    Joined:
    Nov 20, 2011
    Location:
    Arkansas
    Need more info

    QUESTION: When nothing is plugged into any input, and the amp is on, and NOT in standby, and with VTMB at 5 you have hiss/buzz?

    Hiss - a steady sssssssssss or intermittent?
    Buzzing - does it in different rooms and different locations?
    Flip the ground switch and it still buzzes?
    Did you do anything weird or special that you can identify a specific moment when it started? (Moved the amp, swapped tubes, anything?)
     
  3. BobbyZ

    BobbyZ Doctor of Teleocity

    Posts:
    11,822
    Joined:
    Jan 12, 2011
    Location:
    Snellman MN
    Has it been serviced with all new electolytics ?
     
  4. CNBaker

    CNBaker TDPRI Member

    Posts:
    21
    Joined:
    Jun 13, 2009
    Location:
    Can's Ass
    Could be grid resistors.
     
IMPORTANT: Treat everyone here with respect, no matter how difficult!
No sex, drug, political, religion or hate discussion permitted here.


  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.