Asher Guitars WD Music Products Amplified Parts Mod Kits DIY Nordstarnd Pickups darrenriley.com
Asher Guitars WD Music Products Amplified Parts Mod Kits DIY Nordstarnd Pickups Warmoth.com
Asher Guitars WD Music Products Amplified Parts Mod Kits DIY Nordstarnd Pickups Warmoth.com

brackp's Recent Activity

  1. brackp liked corliss1's post in the thread 5F1 Kit Build - no sound.

    Some meters, especially lower-end/cheaper stuff, are not able to pick up AC signals when there is DC. It freaks them out. I know my...

    Feb 17, 2019 at 7:13 PM
  2. brackp liked sds1's post in the thread 5F1 Kit Build - no sound.

    I watched!

    Feb 17, 2019 at 5:49 PM
  3. brackp replied to the thread 5F1 Kit Build - no sound.

    Great advice, I went over it tonight and took the following readings which I believe are in line with the Fender chart. B+1: 324 B+2:...

    Feb 17, 2019 at 5:29 PM
  4. brackp liked jtcnj's post in the thread 5F1 Kit Build - no sound.

    Congrats, now go over the build to make sure things are in order. You have sound but verify things are at least close to where they...

    Feb 17, 2019 at 5:07 PM
  5. brackp liked King Fan's post in the thread 5F1 Kit Build - no sound.

    @D'tar drives the length of the field and scores, with an assist by @brackp who hung in, listened, and followed through.

    Feb 17, 2019 at 3:48 AM
  6. brackp replied to the thread 5F1 Kit Build - no sound.

    Oh also, now reading approx 150V on both cathode pins on the 12AX7, seems about right to me. I'm running off the 550VCT from the power...

    Feb 16, 2019 at 3:12 PM
  7. brackp replied to the thread 5F1 Kit Build - no sound.

    Yup! That was it! The sad part is I triple checked these wires after swapping them the other night, dang dang dang! :) I fixed that,...

    Feb 16, 2019 at 3:09 PM
  8. brackp replied to the thread 5F1 Kit Build - no sound.

    You're absolutely right...the wire going to pin 8 is showing variable resistance with the pot... I could have sworn I checked this...the...

    Feb 16, 2019 at 2:40 PM
  9. brackp attached a file to the thread 5F1 Kit Build - no sound.

    Now there's an idea. I'll give that a go. Here's a shot of the back, foolishly not taken just before I installed, I tidied up a bit...

    20190202_155248.jpg Feb 16, 2019 at 1:53 PM
  10. brackp replied to the thread 5F1 Kit Build - no sound.

    What are the voltages expected here? I would have thought excess voltages would cause redplating no? I thought mine were on the low side...

    Feb 16, 2019 at 1:32 PM
  11. brackp replied to the thread 5F1 Kit Build - no sound.

    Still reading 2ohms from pin 8 to ground, with the nfb disconnected. From pin 8 to the turret between R13 and R6 I'm reading 1.5k From...

    Feb 16, 2019 at 1:29 PM
  12. brackp liked D'tar's post in the thread 5F1 Kit Build - no sound.

    Normal... The VAC in has been rectified and now is VDC. You should see 5vac heater voltage though or else the tube would not conduct....

    Feb 16, 2019 at 10:16 AM
  13. brackp replied to the thread 5F1 Kit Build - no sound.

    It was a kit, some of the parts seem pretty decent but those jacks are pretty miserable alright, we've got pretty good availability for...

    Feb 16, 2019 at 5:02 AM
  14. brackp replied to the thread 5F1 Kit Build - no sound.

    Success! It's somewhat working now. I was getting no volume until about 10 and from there I get a little bit. I wiggle the speaker cable...

    Feb 15, 2019 at 5:46 PM
  15. brackp attached a file to the thread 5F1 Kit Build - no sound.

    Yeah that's what it looks like to me, confirmed with a multimeter too. I've got some work to do so, progress at least! [ATTACH]

    20190215_210606.jpg Feb 15, 2019 at 4:07 PM