Yamaha Compass Series pickup problem - Telecaster Guitar Forum
The Number 1 Fender Telecaster Guitar authority in the world.
   

Go Back   Telecaster Guitar Forum > Other Discussion Forums > Just Pickups
Forgot Username/Password? Join Us!

Just Pickups Forum for discussing guitar pickups.


Wilde Pickups by Bill & Becky Lawrence WD Music Products Amplified Parts Mod Kits DIY Amps, Mods, Pedals Nordstarnd Pickups Warmoth.com seymourduncan.com


Forum Jump


Reply
 
Thread Tools
Old December 27th, 2012, 09:42 PM   #1 (permalink)
NEW MEMBER!
 
Join Date: Dec 2012
Location: Ireland
Posts: 2
Yamaha Compass Series pickup problem

Hey there,

Hope someone can shed light on this.
I have a 12 yr old Yamaha Compass semi-acoustic and recently started using it again in gigs but the sound is now heavily distorted. I've been told it's either the battery or the pickup needs replacing. Now I replaced the 9v battery which made no difference but after I tried the new battery I tested it on a battery tester strip that came w the battery and it was almost dead!

Could the gtr be bleeding the battery at an excessive rate?

any help welcome:)

krumbull is offline   Reply With Quote

Old December 28th, 2012, 11:48 AM   #2 (permalink)
Tele-Afflicted
 
Join Date: Feb 2011
Location: Lewes De.
Posts: 1,746
So the battery tested ok, then how long was it in ? Seems like a short if it was overnight or at least hours.
Teleterr is offline   Reply With Quote

Old December 28th, 2012, 12:58 PM   #3 (permalink)
Tele-Holic
 
Tle4's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Warrington, Pa. USA
Age: 43
Posts: 971
Quote:
Originally Posted by Teleterr View Post
So the battery tested ok, then how long was it in ? Seems like a short if it was overnight or at least hours.
if the battery tested good and it bled out over night... I would think the stereo Jack is bad and stuck in the on position. It should cut power to the preempt from the battery when you pull your guitar cable out.... unless you are leaving the cable plugged in?
Tle4 is offline   Reply With Quote

Sponsored Links   #
Sponsored posting
 

Old December 28th, 2012, 09:26 PM   #4 (permalink)
NEW MEMBER!
 
Join Date: Dec 2012
Location: Ireland
Posts: 2
Hi thanks guys. No the new, fresh battery tested empty after 15 mins in the gtr. I've been now told an earth problem is causing this...does that make sense?
krumbull is offline   Reply With Quote

Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


» Random Photo for Guests
Joe Latch's Tele with High E Bender, Timara B&G and D string Bender #2
Untitled Document



 


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2



IMPORTANT:Treat everyone here with respect, no matter how difficult! No sex, drug, political, religion or hate discussion permitted here.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2
© TDPRI.COM 1999 - 2014 All rights reserved.