Fender Vibrolux Reverb "Intereference" Noise - Telecaster Guitar Forum
The Number 1 Fender Telecaster Guitar authority in the world.
   

Go Back   Telecaster Guitar Forum > Amplifier Discussion Forums > Amp Central Station
Forgot Username/Password? Join Us!

Amp Central Station Amps, tubes, speakers & everything AMP related.


Wilde Pickups by Bill & Becky Lawrence WD Music Products Amplified Parts Mod Kits DIY Amps, Mods, Pedals Nordstarnd Pickups Warmoth.com seymourduncan.com


Forum Jump


Reply
 
Thread Tools
Old February 28th, 2013, 11:33 PM   #1 (permalink)
TDPRI Member
 
Join Date: May 2011
Location: Los Angeles
Posts: 14
Fender Vibrolux Reverb "Intereference" Noise

Hey All,

My Vibrolux has been making this noise. It starts out being the standard hum of the amp when its engaged, but starts getting crackily and the hum gets louder and louder until it culminates with a loud popping noise and the hum temporarily subsides to normal levels and then it starts all over again. The sound is similar to when one of your blackberry or iphone friends gets a text message around the amp, but its louder and like I said culminate with the loud pop.

The tubes are around a year old to my knowledge and I play it all the time.

I have tried plugging it into different outlets and surge protectors to no avail.

It makes the noise with or with a guitar plugged in.

I have searched the forum and haven't seen something that hit this right on the head.

Any help would be greatly appreciated!!!

thinlinetele22 is offline   Reply With Quote

Old February 28th, 2013, 11:40 PM   #2 (permalink)
Former Member
Friend of Leo's
 
Join Date: Aug 2008
Location: Maryland
Age: 47
Posts: 4,102
Quote:
Originally Posted by thinlinetele22 View Post
Hey All,

My Vibrolux has been making this noise. It starts out being the standard hum of the amp when its engaged, but starts getting crackily and the hum gets louder and louder until it culminates with a loud popping noise and the hum temporarily subsides to normal levels and then it starts all over again. The sound is similar to when one of your blackberry or iphone friends gets a text message around the amp, but its louder and like I said culminate with the loud pop.

The tubes are around a year old to my knowledge and I play it all the time.

I have tried plugging it into different outlets and surge protectors to no avail.

It makes the noise with or with a guitar plugged in.

I have searched the forum and haven't seen something that hit this right on the head.

Any help would be greatly appreciated!!!

If you play on a daily basis...1yr seems to be the end of the road for many tubes in my experience...they work hard
musicmatty is offline   Reply With Quote

Old March 1st, 2013, 01:09 AM   #3 (permalink)
Doctor of Teleocity
 
telex76's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Fort Worth,Tx.
Age: 63
Posts: 12,408
What year make is the amp?
telex76 is offline   Reply With Quote

Sponsored Links   #
Sponsored posting
 

Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


» Random Photo for Guests
Squier Tele Custom II w/Fender G-Dec Jr.
Untitled Document



 


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2



IMPORTANT:Treat everyone here with respect, no matter how difficult! No sex, drug, political, religion or hate discussion permitted here.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2
© TDPRI.COM 1999 - 2014 All rights reserved.